2013. július 28.

Pizza


Pizzatészta hozzávalók kb.30x40cm-es tepsihez:
300g liszt
1,7dl víz
10g friss élesztő
1 kiskanál cukor
1evőkanál só
1 evőkanál oregáno
2 evőkanál olaj

Elkészítés:
A hozzávalókat összedolgozzuk, akár kézzel, akár géppel, a lényeg hogy egy lágyabb, rugalmasabb tésztát kapjunk.
Letakarva hagyjuk kb. a duplájára kelni.
Amíg ez pihen, készülhet a Pizzaszósz:
1 kisebb fej vöröshagyma
400g hámozott darabolt paradicsom (lehet konzerv is, friss is)
1 kis konzerv sűrített paradicsom
kevés fokhagyma (én granulátumot használtam)
bors
oregánó
A hagymát apró kockákra vágjuk, kevés olajon megpirítjuk, majd hozzáöntjük a darabolt paradicsomot, par.pürét és ízesítjük a fennt említett fűszerekkel... 
A megkelt pizzatésztát lisztezett felületen tepsi nagyságára kinyújtjuk. Ez tart egy ideig, mert rugalmas a tészta és szeret visszaugrani, de kitartás és nőni fog... :) 


Ha sikerült, átrakjuk a sütőpapírral bélelt tepsibe és megkenjük a pizzaszósszal.
Végül ízlés szerinti feltétekkel és sajtokkal megpakoljuk,
majd 180 fokosra előmelegített sütőben megsütjük.  


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése