2013. július 12.

Összefont csokis kalács


Hozzávalók:
Tészta:
25g friss élesztő
3dl langyos tej
60g cukor
500g liszt
2db tojássárga
50g margarin
csipet só

Krém:
150g puha margarin
200g porcukor
1 csomag vanílíás cukor
50g kakaópor(cukrozatlan!)

Elkészítés: 
A tészta hozzávalóiból élesztős kelt tésztát készítünk. Amíg a duplájára kel, hagyjuk pihenni.

Eközben elkészítjük a krémet: A margarint habosra keverjük a cukrokkal, végül hozzákeverjük a kakaóport. 
Ezután 6 egyenlő részre osztjuk a tésztát. 1 kis cipót kb. tepsi nagyságúra kinyújtunk, és megkenjük a krémmel, majd feltekerjük, mint egy tekercset. Ezt megismételjük az összes kis cipóval, végül 3-3db-ot összefonunk. Sütőpapírra fektetjük a fonatokat egymáshoz nem túl közel. Kb. még egy fél órát hagyjuk pihenni, majd bekenjük egy egész tojással.
Ízlés szerint megszórhatjuk, mandulával, durvára vágott dióval...stb.
Közepesen előmelegített sütőben kb. 30-40perc alatt megsütjük.

Tipp: célszerű az összefonást már a sütőpapíros tepsin végezni, úgy nem kell már a kész tésztával egyensúlyozni az átrakásnál.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése