2013. július 29.

Korpás búzakenyér

Nemrégen vettem ezt a búzalisztet búzacsírával, amivel ez a kenyér készült. Eddig még nem használtam ezt a fajtát, de meggyözött, mert jól sikerült és finom kenyér lett belöle...


Hozzávalók:
100g tönkölyliszt
200g búzaliszt búzacsírával
20g búzakorpa
10g burgonyapehely
50g puha vaj
1 kiskanál só
1 kiskanál cukor
10g friss élesztö
kb.1,75dl víz
Elkészítés:
A hozzávalókat összedolgozzuk, én ezt ismét a robotgépre bíztam...
Amikor összeállt a tészta, kikapcsoltam a gépet, kézzel egyet gyúrtam rajta, cipót formáztam belöle, kevés lisztet szórtam rá és a tálba is, amelybe visszaraktam pihenni. Ott hagytam amíg kb. a duplájára kelt.
Lisztezett felületen megformáztam és a sütöpapírral bélelt jénaiba raktam annak a tetejével együtt újra pihenni, ismét kb. a duplájára kelni.
Majd a kenyér tetejét egy éles késsel több helyen kissé bevágtam, egy kis vízzel bespricceltem és kevés búzakorpával meghintettem.
A jénai tetejét is lespricceltem hideg vízzel, majd a 220fokosra elömelegített sütöben 40 percig sütöttem, ekkor levettem a jénai tetejét és további 5 percre visszatoltam, hogy ropogósodjon a külseje.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése