2013. július 5.

Csokis lepény


Hozzávalók:
Tésztához:
200g liszt
20g cukor
1 csomag vaníliás cukor
125g hideg vaj
2 evőkanál víz
csipet só
Csokikrémhez:
150g étcsokoládé
100g hideg vaj
4db tojás
120g cukor
5 evőkanál tej
1 evőkanál barna rum/vagy rumaroma
Tetejére:
200ml tejszín
Elkészítés: 
A liszttel gyorsan összegyúrjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, 125g vajat és 2 evőkanál vizet. Cipót formázunk belőle, és fóliába csomagolva hűtőbe rakjuk.
A formát kivajazzuk. A tészta 2/3-át kinyújtjuk és a forma alját kibéleljük vele, villával megszúrkáljuk, és 200fokra előmelegített sütőben kb.10-15 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
Az apróra vágott/tördelt csokoládét vízgőz felett a 100g vajjal együtt megolvasztjuk folyamatosan kevergetve, majd ezt is hagyjuk kihűlni.
A tojásokat habosra keverjük, hozzáadjuk a cukrot, a tejet, és a rumot. Végül hozzákeverjük a csokoládés vajat is.  
A maradék tésztából a forma belső peremét is kibéleljük, a csokis masszát a formába öntjük és 180fokra előmelegített sütőben kb.30-40 percig sütjük. Ha kihűlt, a tetején elosztjuk a kemény habbá vert tejszínt (ízlés szerint ebbe is rakható cukor, vaníliás cukor...)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése