2013. július 22.

Almás Mascarpone-krémes torta


Hozzávalók:
Tésztához:
3db tojás
60g cukor
100g liszt
1 kiskanál sütőpor
 
Almás krémhez:
5dl almalé
2 csomag vanília pudingpor
1 üveg(700-750ml) almapüré
 
Mascarponekrémhez:
250g mascarpone
100g cukor
5dl habtejszín
1 csom. habfixáló
 
Elkészítés:
A Tésztához: a tojásfehérjét a cukor felével kemény habbá verjük. A tojássárgákat a maradék cukorral habosra keverjük, majd beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, végül lazán beleforgatjuk a tojáshabot. Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük a masszát és egyenletesen elsimítjuk. Előmelegített sütőben 10-15perc alatt megsütjük, majd hűlni hagyjuk.
 
Az Almakrémhez: az almalét felforraljuk, a pudingport hozzákeverjük, még 1szer felforraljuk, majd hűlni hagyjuk. Az almapürét hozzáadjuk és gyakori kevergetés mellett szintén kihűtjük.
A tortaformába a piskótára öntjük az almakrémet, elsimítjuk rajta és hűtőbe rakjuk min. 3 órára.
 
A Mascarponekrémhez: a cukrot a mascarpone-val összekeverjük. A tejszínt kemény habbá verjük a fixálóval, majd lazán a krémbe forgatjuk. A masszát a tortára simítjuk. 1 éjszakára hagyjuk a hűtőben fogyasztás előtt.
Tetejét díszíthetjük szitált kakaóporral, tejszínhabbal, almadarabkákkal ízlés szerint.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése