2013. június 30.

Túrógombóc


Hozzávalók (12db gombóchoz):
2db tojás
1 csom. vaníliás cukor
250g túró
1/2 kiskanál só
120-150g búzadara (túrótól függöen)

Tetejére:
zsemlemorzsa
tejföl
porcukor

Elkészítés:
A tojásokat a vaníliás cukorral mixerrel fölverjük amíg egy lágy könnyü krémes állagú lesz, ez kb. 6-8perc.
Utána belekeverjük a túrót, sót, végül a búzadarát. Azért írtam körülbelül mennyiséget, mert a túrótól függ, mennyit vesz fel... Ha szárazabb, kevesebb dara kell, ha nedvesebb a túró, többet is elbír.
Az összekevert masszát 1 órára hütöbe pihentetjük.
Majd nedves kézzel gombócokat formázunk belöle és enyhén sózott forrásban levö vízbe kb. 10perc alatt megfözzük, óvatosan kiszedjük és szürökanálon lecspögtetjük.
Ezután pirított zsemlemorzsába hempergetjük a gombócokat, végül tejföllel meglocsolva, porcukorral megszórva tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése