2013. június 24.

Tiramisu

 
Hozzávalók:
2dl kávé és/vagy kakaó
2cl rum/aroma
3db tojás
60-80g cukor
1csomag vaníliás cukor
250g Mascarpone
200-250g babapiskóta
2-3 evőkanál kakaópor
 
Elkészítés:
Kávét készítünk, beleöntjük a rumot/aromát és hagyjuk lehűlni. A tojásssárgákat a cukrokkal habosra keverjük, majd hozzákeverjük a mascarpone-t, végül lazán beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét. A babapiskóta felét egyenként megmártjuk a kávéban (de éppen csak beledugjuk és ki is vesszük, különben nagyon könnyen elázik a piskóta!), és egy formát kibélelünk, vagy tálra fektetjük(ebben az esetben kockákat/szeleteket vághatunk majd belőle). Megkenjük a krém felével, rá ismét a megmártott piskóta, végül a maradék krém, amit kakaóporral megszitálunk. Hűtőben kb. 2-3 órát hűtjük. 
 
Tipp: Ha gyerekek is esznek majd belőle, vagy valaki nem kedveli a kávét/rumoskávét, helyettesíthetjük tejből készült kakóval is, nagyon finom lesz így is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése