2013. június 28.

Kakaós Mascarpone-krémes kocka



Hozzávalók:
Piskóta:
5db tojás
150g kristálycukor
150g liszt
2 evőkanál olaj

Krém:
250g Mascarpone
1 csomag instant zselatin
60-80g cukor ízlés szerint
kb.4 evőkanál kakaópor (cukrozatlan!)
2,5dl habtejszín
1 csomag habfixáló
1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:
Először elkészítjük a piskótát:
Az egész tojásokat mixerrel habosra keverjük a cukorral addig, amíg egy könnyű lágy tészta lesz belőle. Ez kb. 12-15perc.

A lisztet a tojásos masszához szitáljuk és óvatosan beleforgatjuk. Végül az edény oldaláról belecsorgatva adjuk hozzá az olajat és azt is finoman belekeverjük a masszába. 
Egy sütőlemezt kibélelünk sütöpapírral, beleöntjük a masszát és egyenletesen elsimítjuk.
180 fokosra előmelegített sütőben sütjük kb.8-10 percig. Ha kész, egy kiterített konyharuhát bespriccelünk egy kevés vízzel, és ráborítjuk a megsült tésztát és óvatosan lehúzzuk róla a papírt.

Amíg ez kihűl elkészítjük a krémet:
A zselatint a leírás szerint föloldjuk, majd belekeverjük a mascarponet, cukrot, kakaóport, végül hozzákeverjük a fixálóval és vaníliás cukorral kemény habbá vert tejszínhabot. De ezt már ne a mixerrel tegyük, én egy szilikonos spatulával forgattam bele a habot amíg egyszínű  barna krémmé áll össze.

Ha kihűlt a piskóta, keresztben elfelezve elvágjuk, és az egyik felet bekenjük a  krém nagy részével, majd rárakjuk a másik fél piskótát.
Tetejére kenhetjük vékonyan a maradék krémet, vagy csak simán is hagyhatjuk.
Végül megszórjuk csokiforgáccsal, vagy kakaóport szitálunk a tetejükre, vagy akár olvasztott csokival is becsíkozhatjuk. Néhány órára hűtőbe rakjuk jól lehűlni, majd kockára vágva kínáljuk.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése