2013. június 11.

Márvány Muffin

 
Hozzávalók:
250g liszt
1 csomag sütőpor
1/2 teáskanál szódabikarbóna
1 tojás
150g cukor
1 csomag vaníliás cukor
1dl étolaj vagy(!) 150g puha vaj
3dl író
100g kakaópor
 
Elkészítés:
A tojást felverjük, majd hozzáadjuk a cukrokat, az olajat/vajat és az írót, és jól összekeverjük.
Ezután adjuk hozzá a lisztet, sütőport, és az egészet addig mixeljük, amíg teljesen egynemű lesz a tészta.
A tésztát 2 részre osztjuk, az egyik felét összekeverjük a kakaóporral.
A 2 féle tésztát fele-fele arányban (vagy ahogy tetszik) a formákba töltjük, kb 3/4-ig, mert feljön majd.
180 fokosra előmelegített sütőben kb.20-25 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizhetjük, hogy átsült-e a muffin.
Ha kész, 20-30 percig még hagyjuk a formákba hűlni, így könnyebben elválik majd a papírtól.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése