2013. június 22.

Málnás-Mascarpone krémes piskótatekercs

 
 
Hozzávalók:
 
Piskótához:
5db tojás
15dkg kristálycukor
13dkg liszt
2dkg kakaópor (cukrozatlan!)
2 evökanál olaj
 
Krémhez:
250g Mascarpone
50g cukor
1 csomag instant zselatin
2,5dl tejszín
1 csomag habfixáló
1 csomag vaníliás cukor
kb.200g málna
 
Tetejére:
porcukor
50g málna
csokiforgács
 
Elkészítés:
Elöször elkészítjük a piskótát:

Az egész tojásokat mixerrel habosra keverjük a cukorral addig, amíg egy könnyü lágy tészta lesz belöle. Ez kb. 12-15perc. A lisztet elkeverjük a kakaóval egy másik edényben, majd a tojásos masszához szitáljuk és óvatosan belekeverjük. Végül az edény oldaláról belecsorgatva adjuk hozzá az olajat és azt is finoman belekeverjük a masszába. 

Egy sütölemezt kibélelünk sütöpapírral, beleöntjük a masszát és egyenletesen elsimítjuk.180 fokosra elömelegített sütöben sütjük 8 percig. Ha kész, egy kiterített konyharuhát bespriccelünk egy kevés vízzel, és ráborítjuk a megsült tésztát és óvatosan lehúzzuk róla a papírt. Még forrón föltekerjük a konyharuha segítségével és így hagyjuk teljesen kihülni.

A málnát, ha fagyasztottat használunk, jól lecsöpögtetjük, egy papírtörlön kiterítjük.
 
Amíg a tészta kihül, kikeverjük a krémet:
 A tejszínt a van.cukorral és a habfixálóval fölverjük.
A zselatint a leírás szerint elkészítjük, belekeverjük a mascarpone-t és a cukrot, végül a kemény habbá felvert tejszínhabot.
A krémet a kiterített piskótára kenjük, rápakolunk 200g málnát, amit nagyon enyhén benyomunk a krémbe, végül föltekerjük a roládot.
Egy órára hütöbe rakjuk, majd meghintjük porcukorral, díszítjük a maradék málnával és csokiforgáccsal.
 
 
 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése