2013. június 25.

Madártej

 
Hozzávalók:
1,1 liter tej
140g porcukor
1 csomag vaníliás cukor
4db tojás
 
Elkészítés:
1 liter tejet a cukrokkal felforraljuk. A tojásfehérjék keményre vert habját kiskanállal a forró tejbe szaggatjuk, ha megduzzadtak óvatosan egy szűrőkanállal kiszedjük a habgaluskákat, és egy tálba rakjuk őket.
A tojássárgákat a maradék 1dl tejjel elkeverjük, majd a galuskafözés után a forró tejbe öntjük és tovább főzzük, amíg sűrű állagú lesz. Vigyázzunk, hogy ne forrjon már föl.
Ha kész, gyakori kevergetés mellett kihűtjük, végül a habgaluskákra öntjük. Fogyasztás előtt néhány órára hűtőbe rakjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése