2013. június 8.

Húsvéti keksztojás

Hozzávalók:
400g darált keksz
150g porcukor
40g kakaópor
200g vaj/margarin
30g lekvár (barack/eper/narancs...ami éppen van otthon)
kevés rum vagy rumaroma
1,2dl tej
 
Díszítéshez:
kókuszreszelék
színes szórócukor/apró cukortojás/tortadara 
 
 Elkészítés:
A hozzávalókat a tej kivételével egy tálba öntjük. Összekeverjük, majd a tejet folyamatosan hozzáadagolva összedolgozzuk a masszát, hogy jól formázható legyen.
Fél tojásokat formázunk (egy evőkanállal elég könnyen megy), majd cukortojásokat nyomkodunk bele(ízlés szerint elhagyható), végül a kókuszreszelékbe/ színes cukorba/ tortadarába forgatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése