2013. június 17.

Fahéjas csillag




Hozzávalók:
3 tojásfehérje
200g porcukor
250-300g darált dió vagy mandula
1 kiskanál fahéj
fél citrom reszelt héja


Elkészítés:
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd az átszitált porcukrot kanalanként hozzákeverjük. Ebből a masszából tegyünk félre 4-5 evőkanálnyit!
Ezután az összes többi hozzávalót keverjük bele a tojásos-cukros masszába, és gyúrjuk jól össze. A tésztát kb.1/2cm vékonyra nyújtsuk ki, és a nyújtáshoz porcukrot(!) használjunk a megszokott liszt helyett!
Csillag formákat szúrjunk ki a tésztából, majd sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és a tetejüket kenjük be a félretett fehérjehabbal (akkor lesz szép, ha vastagon jut rájuk).
150 fokosra előmelegített sütőben kb.20percig inkább szárítani, mint sütni kell! Maradjon a teteje fehér! 
Tipp:
Ha a tojáshab összeesne, pár csepp citromlevet adjunk hozzá!
Ha nagyon finomra van darálva a dió/mandula ELÉG 250g, ha durvább, akkor kell 300g!

A hozzávalók szempontjából célszerű együtt készíteni a Bajor vajaskeksz-el (ott a tojássárgája kell, itt a fehérje...)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése