2013. június 19.

Elefántszem



Hozzávalók:
75dkg túró
10dkg vaj/margarin
1cs. vaníliás cukor
2dl tej
10 dkg cukor
3kávéskanál étkezési zselatin
néhány banán (egyenesebbek) és babapiskóta
 
Elkészítés:
A túrót, a vajat és a vaníliás cukrot jól összeturmixoljuk.
A tejet felfőzzük, beleszórjuk a cukrot és a zselatint, majd ezzel is felfőzzük. A tűzről levéve forrón hozzáöntjük a túrós masszához és tovább turmixoljuk.
Egy őzgerincformát kibélelünk alufóliával, beleöntünk kb. félig a masszából. Hosszába beletesszük az egész banánokat, majd ráöntjük a maradék túrós masszát.
Végül a tetejére babapiskótát teszünk (lehet háztartási kekszet is), majd hűtőbe rakjuk néhány órára.
Amikor jól megdermedt, akkor kiborítjuk és szeleteljük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése