2013. május 26.

Almatorta omlós tésztából


Hozzávalók:
 
Tésztához:
200g liszt
1 kiskanál sütőpor
100g porcukor
1 csomag vaníliás cukor
120g vaj
1db tojás
 
Töltelékhez:
kb. 5-6db közepes méretű alma
ízlés szerinti mennyiségű fahéj és cukor
 
Tetejére:
1 db tojássárga a megkenéshez
 
Elkészítés: 
A tészta hozzávalóit lehetöleg gyorsan összedolgozzuk, fóliába tesszük, és kb. 1/2 órára a hűtőbe rakjuk. 
Közben meghámozzuk és lereszeljük az almát, majd fahéjjal és cukorral ízesítjük.
A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk valamivel nagyobbra, mint a forma. Majd kibéleljük vele a vajazott, kilisztezett formát, jól a peremére simítjuk, és a formából kilógó részt éles késsel levágjuk.
Beletöltjük a tölteléket, és a maradék levágott tésztából csíkokat készítünk, amivel berácsozzuk az almatölteléket a tetején.
Végül a tojássárgával bekenjük a tésztát, és 180 fokra előmelegített sütőben kb.40-45 perc alatt készre sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése