2013. május 26.

Almás Muffin

 
Hozzávalók: 
300g alma (kb. 3-4 db mérettől függően)
120g teljes kiőrlésű liszt
140g finomliszt
1/2 csomag sütőpor
1 kiskanál szódabikarbóna
2 kiskanál fahéj
1db tojás
1 csomag vaníliás cukor
150g cukor
0,8 dl étolaj
3 dl író
 
Elkészítés:
A tojást jól kikeverjük a cukorral, vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk az olajat és az írót.
Ezután lassanként adagoljuk bele a lisztet, sütőport, szódabikarbónát, fahéjat. Laza mozdulatokkal addig keverjük, amíg egynemű massza lesz belőle. Utoljára keverjük bele a hámozott, feldarabolt almát. Lehetöleg gyorsan
A tésztát a papírral bélelt formákba töltjük, és 180fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.
A formában hagyjuk még kb. 10percet hűlni, és ízlés szerint megszórhatjuk porcukorral, fahéjas cukorral, kakaós cukorral vagy csak simán is tálalhatjuk.

 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése