2013. május 26.

Almás habos kocka

 
Hozzávalók:
 
Tésztához:
4db tojássárga
200g cukor
3dl natúr joghurt/kefír
100g vaj/margarin
400g liszt
1 csomag sütőpor
2kg savanykás alma
1db citrom kifacsart leve
 
Tojáshabhoz:
6db tojásfehérje
1 csipet só
250g cukor
1 csomag vaníliás cukor
100g mandula
 
Elkészítés: 
A tojássárgát, cukrot, joghurtot és a vajat habosra keverjük. A sütőporral elkevert lisztet a masszába keverjük. Majd ezt a tésztát egy vajjal kikent tepsibe egyenletesen elsimítjuk.
 
A sütőt 180fokra előmelegítjük. Közben az almát megmossuk, meghámozzuk, kimagozzuk, 1cm vékony szeletekre vágjuk VAGY ízlés szerint reszelhetjük is, majd rálocsoljuk a citrom levét(hogy ne barnuljon be). Ezután a tésztán egyenletesen elosztjuk, és kb.30 percig sütjük.
 
A tojásfehérjét 2 evőkanál hideg vízzel és 1 csipet sóval kemény habbá verjük, miközben a cukrot és a vaníliáscukrot lassan adagoljuk hozzá. Addig verjük, amíg a cukor teljesen feloldódik benne és kemény habbá áll össze. 
 
Az almás sütit kb. 30perc után kivesszük a sütőből, rászórjuk a mandulát, és a tojáshabot lazán szétkenjük a tetején. Végül kb.10-15 perc alatt készre sütjük.
 
Tipp: A mandulát lehet a tojáshabra is szórni, teljesen ízlés dolga. DE!!! Vigyázz, mert a mandula hamar megbarnul a tetején!
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése